Deel 11: periode 1996 – 2005

In 1996 neemt Richard van Erk de voorzittershamer over van Marien v.d. Velden. Onder zijn leiding doet de CJV voor het eerst met een team mee aan DIOS Sterrenslag. Mariska, inmiddels zijn vrouw, maakte speciaal hiervoor Mexicaanse kostuums. In 1997 doen we nog een keer mee, dit keer als AraBieren, met als mascotte een hond verkleed als kameel. In 1998 doen we voor het laatst mee, als de familie Flodder. We scoorden hoog qua originaliteit, maar qua uithoudingsvermogen kwamen we veel te kort. We eindigden als vierde. In 2002 wordt Jeroen van Leeuwen voorzitter.


1996 Oefenen door de hobbyclub voor het jaarfeest

Het 6e Westlands Tienerweekend in 2000 met als thema “Een Moordweekend” wordt vanaf die tijd weer vanuit Den Hoorn georganiseerd. In 2005 gingen we naar Loon op Zand met als thema “Bobo’s in de Bush”, helaas waren de tienerclubs van Ter Heijde en Monster er dit keer niet meer bij, dus alleen tieners uit Den Hoorn en Wateringen. Het leden aantal van de tienerclub blijft al die jaren bijna gelijk, gemiddeld 15 tieners per jaar. Naast spelletjes en creatieve programma’s als Koken met Sterren en Sokpoppenkastpoppen maken wordt er ook vaak buiten de deur iets georganiseerd, zoals zwemmen, bowlen en schaatsen.

In 1997 wordt door het vernieuwen van de redactie ook het clubblad vernieuwd, met als naam “’t Zoldertje Journaal”. Vanaf dat moment beschikken we over een handig A5-boekje, met nog steeds alle wetenswaardigheden en het programma van de vereniging. In 2002 wordt op de site van de Woudtse Kerk een speciaal plekje gereserveerd voor de CJV, zodat ons clubblad ook digitaal te lezen werd. In 2005, mede i.v.m. het 100-jarig jubileum, is alle informatie te bekijken op onze eigen website www.cjvtzoldertje.nl

Jaar in jaar uit worden nog steeds trouw de kranten eens in de twee maanden opgehaald. In 1999 stopt Hans Moerman als contactpersoon van het krantenteam. Ter ere van zijn afscheid gaan we met zijn allen een avondje lekker varen en eten op de pannenkoekenboot. Echter Hans heeft nooit afscheid genomen, want hij helpt nog steeds mee. Op een gegeven moment is het kranten ophalen door de gemeente van een nieuwe structuur voorzien. Geen trekkers, vrachtwagen of andere vervoersmiddelen meer om ’s avonds laat de kranten af te leveren bij het inleveringsadres Born. We krijgen 3 en soms zelfs 4 kraakwagens ter beschikking. Voorzien van oranje veiligheidsvestjes werd het ophalen zo gelukkig wel wat gemakkelijker. Met het groeien van Den Hoorn kwamen er namelijk ieder jaar ook meer kilo’s oude kranten bij. Omdat er best wat geld wordt binnengehaald met het krantenophalen, gaat de CJV zelf, naast Foster Parents, ook elke twee maanden een deel besteden aan een goed doel.


1998 De hobbyclub onderweg naar het kamp in Vlaardingen

De hobbyclubs op de Dinsdag- en Woensdagavond (later Donderdagavond) worden vanaf 1996 steeds drukker bezocht. Vanaf 2004 worden er zelfs ledenstops ingevoerd. Vanaf die tijd komen er ook ouders en zelfs oma’s af en toe een avondje meehelpen. Vanaf 1998 wordt in het programma nog meer rekening gehouden met het maken van dingen waar de kinderen ook echt iets aan hebben. Vaak worden daar dan 2 of meer avonden voor achter elkaar gepland. Bijvoorbeeld een vogelhuisje of een bibberspiraalspel,

De Soos 15+ blijft vanaf 1996 in succes fluctueren. Het ene jaar best een aantal leden, het volgende jaar weer minder. Vaak groeien er wel blijvende vriendschappen uit voort, en nieuwe leiding. In 2002 is er even geen Soos 15+ bij gebrek aan leden, maar in 2004 wordt deze met succes weer herstart. Het programma wordt vaak zelf door de Soos-leden bedacht, voorbereid en uitgevoerd. Ook is er een tijdje op Zaterdagavond een Soos 18+ actief geweest.

Vaste onderdelen als het Paasontbijt en het Jaarfeest blijven traditioneel deel uit maken van het programma van de vereniging. Het Jaarfeest blijft ieder jaar een succes-hit. Mede dankzij onze eigen toneelclub die in september start met oefenen en in maart de sterren van de hemel speelt. Vele komische kluchten zijn al de revue gepasseerd. Ook de indeling van het toneel is elk jaar weer een verrassing. Van ziekenhuisbedden, kuuroorden, hotels en kampeertentjes, er is altijd wat te zien en uiteraard veel te lachen. De onderdelen diapresentatie en de kwis door de hobbyclubkinderen zijn ook nog steeds van de partij. Ware het niet dat door de technologische ontwikkelingen we sinds een aantal jaren de dia’s digitaal presenteren, met beamer op groot scherm. En de kwis wordt tegenwoordig van te voren op de club opgenomen, meestal in de vorm van het televisieprogramma “Praatjesmakers”. Maar door dit alles zeker niet minder leuk en spectaculair. Nee, het is zelfs een verbetering. Ook ’t Zoldertje gaat met haar tijd mee.


2002 De afsluiting van het jaar

Vanwege de krantenopbrengsten is er ook geld om alle vrijwilligers van de vereniging af en toe in het zonnetje te zetten. Van 2000 tot 2004 wordt er aan het eind van elk seizoen een afsluitdag georganiseerd, waar bijvoorbeeld een puzzelrit wordt gefietst, een boottocht wordt gemaakt, etc. Als afsluiting een super barbeque. In 2003 wordt er zelfs een uitje naar Scheveningen georganiseerd. Op het programma stond o.a. laserschieten, maar deze was inmiddels uit Scheveningen verhuisd, dus werd het disco-bowlen. Daarna lekker uit eten bij Crazy Piano’s, waarna we tot in de late uurtjes uit ons dak zijn gegaan op de dansvloer.

Like ons op Facebook want dan mis je niets!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Met onze nieuwsbrief blijf je volledig op de hoogte van het programma en andere bijzonderheden.  

Bedankt voor het inschrijven!