Deel 12: 2005 het 100-jarig jubileum

Na jaren van voorbereiding was het zaterdag 10 december 2005 dan zover. Na ruim een jaar voorbereiding vond de viering van het 100-jarig jubileum van C.J.V. ’t Zoldertje plaats in een voor de festiviteiten omgetoverde hal van kwekerij Harting-Vollebregt in de gemeente Westland. Iets wat in de eigen gemeente Midden Delfland helaas niet tot de mogelijkheden bleek te horen. ’s Morgens om 10 uur stonden 40 kinderen te dringen voor de deur. Zij hebben zich tot 12 uur kunnen vermaken met o.a. Oud Hollandse spelen, kerststukjes maken en springen in een echt luchtkasteel. Door de inzet van twee professionele Schminkclowns liepen er ineens 40 prinsesjes, tijgers en andere fantasiefiguurtjes rond. Om 12.00 uur werden de maagjes gevuld door een pannenkoekbuffet en kon er nog even “gediscood” worden. Om 15.00 uur werd er op dezelfde locatie een kerkdienst georganiseerd. Voorganger was ds. Schreuder en de dienst werd muzikaal begeleid door de jeugdband OTM.

 

Een heel bijzondere dienst dus, uiteraard met als thema 100 jaar C.J.V. Aansluitend op de kerkdienst vond om 16.00 uur de receptie plaats. Deze werd zeer druk bezocht en vooral de oudere mensen genoten van het getoonde beeldmateriaal uit het omvangrijke archief (o.a. films en dia’s) en haalden herinneringen met elkaar op. Vele mensen hebben dan ook de DVD die speciaal naar aanleiding van het 100-jarig bestaan zou worden besteld. Op de DVD staan alle foto’s, gedeelten van oude films en de historie van de CJV. Namens het bestuur van het internationale YMCA ontving onze vereniging een oorkonde en een gouden speld, welke werd opgeprikt bij oud-voorzitter Jan van den Bos.


Burgemeester Rodenburg kwam namens de gemeente Midden Delfland om ons te feliciteren. Na enkele lovende woorden ontving de vereniging een aantal leuke gezelschapspellen van hem. Andere sprekers waren Marjoleine Bos (jeugdouderling) en Jeroen van Leeuwen (huidige voorzitter).

 

’s Avonds werd een jubileumfeest gegeven voor alle (oud-)leden en (oud-)donateurs. Een daverend succes en wederom zeer druk bezocht. De feestruimte was schitterend aangekleed, zeker dankzij het cateringbedrijf WhyNot, welke uiteraard ook de gehele dag voor de hapjes en drankjes had gezorgd. Er werd volop gedanst tijdens de optredens van het knotsgekke pianoduo Kees Toets – die werkelijk alles konden spelen en zingen – en de “beats” van Drive-in Generation Sound. Mariëtte Harteveld sprak namens de kerkenraad haar waardering voor de vereniging uit. Om 01.30 was het feest nog in volle gang, maar helaas, aan alles komt een eind. Peter de Jong (oud-voorzitter) en Jeroen bedankten ten slotte alle vrijwilligers van toen en nu voor hun tomeloze inzet en ook de feestcommissie werd geroemd. De hele dag was een grandioos succes geweest voor jong en oud!

Like ons op Facebook want dan mis je niets!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Met onze nieuwsbrief blijf je volledig op de hoogte van het programma en andere bijzonderheden.  

Bedankt voor het inschrijven!